Waarom Social Video?

Door |2018-07-22T12:46:14+00:00december 10th, 2017|

Social video’s zijn hot. Jouw onderneming heeft toch ook een social video online staan? Neen? Dan mis je een enorme kans. Alle marketingtrends wijzen op meer online video’s dan ooit tevoren. Goed nieuws, als onderneming heb je geen eigen marketingteam nodig of hoef je geen al te grote investeringen te doen. Ook als kleine onderneming kan je deze kans met beide handen grijpen. Kan je bedrijf een opkikkertje gebruiken? Richt je pijlen dan tot online content want video’s zijn enorm krachtig én onmisbaar de dag van vandaag.

Online video is een stijgende trend en wordt steeds meer populair. Om deze megatrend te volgen, moet je nu beginnen. Addmore blaast je online content nieuw leven in met creatieve social video’s.

Wat is nu een social video?

Een Social video kan enorm breed worden geïnterpreteerd. Hoe definieert het creatief bureau Addmore nu juist een social video?

Een social video is een korte video dat jouw bedrijf op een creatieve manier weerspiegelt en naamsbekendheid creëert. De bedoeling hiervan is dat de (potentiële) klant de video te zien krijgt op zijn smartphone/laptop en op zijn beurt de video kan delen met zijn netwerk.

Vele mensen verwarren een social video met een viral video. Een social video van jouw onderneming hoeft geen miljoenen keren bekeken te worden om succes te hebben.  Laat me dit even toelichten aan de hand van twee voorbeelden:

  1. De bakker om de hoek die bekend staat voor de allerbeste koffiekoeken, kan met 50 views succes hebben. Zolang die views maar van potentiële klanten komen in omstreken. Het belangrijkste is dat mensen weten van je bestaan.
  2. Een ander voorbeeld is de Antwerp ten miles. Als je dit evenement organiseert, kan je naamsbekendheid creëren door een ‘aftermovie’ van het evenement op social media te plaatsen. Zo weten mensen van jouw bestaan en worden zij al kort virtueel betrokken bij het evenement. Ook deze prikkels kunnen leiden tot meer succes op de volgende editie.

Het belangrijkste is dat mensen deze video willen delen, the key tot effectief resultaat is uiteraard dat deze video bekeken en gedeeld wordt door jouw doelpubliek.

Waarom is een social video belangrijk voor het bereiken van jouw marketingdoelstellingen?

Volgens Addmore zijn er 4 belangrijke redenen waarom een social video de oplossing kan zijn voor beter resultaat.

  1. Social video’s hebben het meeste effect op ‘the millennials’, ookwel generatie Y genoemd. Het zijn de mensen tussen 18 (of jonger, afhankelijk van je doelpubliek) en 35 jaar die opgegroeid zijn met de moderne technologieën. Zij besteden nog nauwelijks tijd voor de tv en besteden meer tijd aan het bekijken van Netflix en online video’s vanop hun mobiele apparaten en computers. Social video’s zijn dus vandaag extra belangrijk om jouw merkbekendheid te promoten.
  2. Video’s creëren zoveel meer impact dan het lezen van een tekst en het is een unieke mogelijkheid om jezelf direct te verbinden met de kijker.
  3. Je concurrent is mogelijk al aan het focussen op social video’s. Het is duidelijk dat bedrijven deze megatrend opmerken en zich hierop willen focussen.
  4. Social video’s kunnen enorm resultaat leveren zonder al te grote investeringen.

What’s in it for me vraagt u zich waarschijnlijk af?

Als student leek het mij interessant om mijn uitgebreide grafische kennis en passie voor videografie met jullie te delen.  Naast het creëren van een creatieve video, biedt het creatief bureau addmore een totaalconcept aan bedrijven. Kriebelt het bij het lezen van dit artikel? Dan kom ik graag eens langs!